VW Tristar concept hintar om nya T6 Transporter

Publicerad 2014-09-26

Tristar är en förlängd Cab med kort hjulbas och en pick-up baserad på Transporter med fyrhjulsdrift och 30 mm extra markfrigång. Modellen togs fram till årets IAA bilshow i Hannover. Modellen som baseras på transporter har bra offroad egenskaper och flexibla lastmöjligheter.
    
Stylingen tar ursprung i resten av VW:s modellprogram, med skarpa linjer och LED strålkastare medan inredningen är något utöver det vanliga. Eller vad sägs om ett 20 tums skärmbord, videokonferenssystem, framsäten som går att vända och flytta så att man kan hålla möten. Eller varför inte en kopp från den inbyggda espressomaskinen!
    
Lastutrymmet är delat i två våningar. Ett platt flak men även ett damm och vattensäkert fack placerat under flaket, för extra säkra utrymmen till verktygen.
    
Tristar drivs av en 2.0 liters TDI motor på 201 bhp och 450Nm vrid. Bilen har en 7-växlad DSG låda, konstant fyrhjulsdrift och pickisen är kapabel att nå 185 kr/tim.
    
En ny Transporter kommer se dagens ljus senare i år. Men vi får se om Tristar kommer att produceras någon gång i framtiden.
    
Dela med dina vänner!