Minska bränslekostnaderna upp till 20 procent med Ford Telematics

Publicerad 2014-09-30

Ford Telematics är ett system som ger företag tillgång till diagnosdata om deras fordon och med hjälp av detta system kan företagen optimera sin transportbilsanvändning och sänka bränslekostnaderna upp till 20 procent.

    
Ford lanserar ett nytt så kallat telematics-system, som drivs av och bygger på teknik från Telogis. Tekniken hjälper företagen att optimera användningen av sina transportfordon.
    
I Ford Telematics används data som skickas i realtid från fordonen för att samla in information om bilens position, bränsleförbrukning och förarbeteende samt få varningar som rör säkerhet och servicebehov. Det här innovativa systemet ger företagen direkt tillgång till fordonens diagnosinformation, vilket ökar möjligheten att ta kontroll över kostnaderna och förbättra förarens säkerhet. De diagnosdata som Ford Telematics skickar till företagen ger i god tid information om servicebehov och tekniska problem, så att företagen kan maximera en effektiv användning av fordonet och minimera tid och kostnad för service och reparationer. I skarp användning av sådana här system har man uppnått en bränslebesparing på upp till 20 procent tack vare effektivare fordonsanvändning, bättre rutter och ett förändrat förarbeteende. Dessutom har säkerheten och fordonens hållbarhet stärkts.
    
Ford Telematics är kompatibelt med Fords senaste Transit-modeller – bland annat Transit, Transit Custom, Transit Connect och Transit Courier – samt med Ford Ranger.
    


Dela med dina vänner!