Bilen som lastar en SJ pall på jobbet och 4 barn med hockeyutrustning på kvällen

Publicerad 2014-12-10

För dig som har behov av en fyrhjulsdriven transportbil där hela familjen reser bekvämt finns Mitsubishi L200, bilen som tar sig fram i de flesta situationer. Det är en trevlig och användbar bil oavsett om du använder den i arbetet eller privat. Den är snygg, stilren och stark. Med andra ord en tuff pickup med snygga detaljer och hög kvalitet.

    
    

Kraft och balans

L200 är en robust och stilren pick-up med en kraftfull dieselmotor på hela 178hk. Den starka motorn och det avancerade fyrhjulsdrivningssystemet, Super Select 4WD gör det lätt att ta sig fram i den mest besvärliga terrängen. Antispinn-systemet hjälper till att fördela kraften till det hjul som har bäst fäste vilket gör att man lätt kan ta sig fram på leriga skogsvägar. Det går dessutom att växla från 2-hjulsdrift till 4-hjulsdrift i hastigheter upp till 100km/h vilket gör det möjligt att anpassa körningen för precis alla typer av underlag oavsett om man kör i skogs- eller stadsmiljö.
    
    
Systemet har fyra olika inställningar, 2H som ger bakhjulsdrift på högväxel för normala körförhållanden, 4H som ger fyrhjulsdrift på högväxel och som ger ett säkert grepp med effektiv drivning på sand, snö och is och för riktigt svåra körförhållanden 4 HLC och 4LLC med låst mellandifferential. Det är inga problem att lasta L200, som också lätt klarar en släpvagnsvikt på 2700 kilo.
    
    

Komfort och stil på arbetsplatsen.


Invändigt är L200 mycket trevlig och tack vare den generöst tilltagna kupélängden sitter man både högt och bekvämt. Både i framsätet och i baksätet är det gott om benutrymme. Framsätena har långa sittdynor och tillsammans med sätenas skålning sitter man stadigt även när det börjar kränga på dåliga vägar. Framsätet går att få elmanövererat vilket gör att det går lätt och smidigt att ställa in som man vill. Instrumentpanelen är snygg och stilren. Displayen som är placerad i mittkonsolen visar bland annat färddata som snitthastighet, bränsleförbrukning och färdriktning. CD radio med USB –ingång, ratt med kontroller för radio och farthållare samt kontroller för Bluetooth handsfree ingår i standardutrustningen.
    
    

Den kromade grillen och de tuffa strålkastarna ger L200 ett maskulint uttryck. De läckra 17 tums aluminiumfälgarna, de stora backspeglarna är och de tubformade fotsteg ger bilen lite extra karaktär. Men jag tycker att L200 verkligen kommer till sin rätt när man extrautrustar bilen med kåpa och frontbågen med monterade extraljus, ett förhållandevis billigt sätt att ge bilen det lilla extra. 14.900 kr är definitivt prisvärt och ger dig en riktigt tuff arbetsplats. Yrkesbilen gillar verkligen denna extra utrustade arbetshäst!
    

Dela med dina vänner!